ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΑ», ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

 1. ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
  1. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (12 ΑΤΟΜΑ).
  2. ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ (3 ΑΤΟΜΑ).
  3. ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (3 ΑΤΟΜΑ + 2 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ), ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
  4. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ («ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ»), ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Α.Φ.Μ..
   
 2. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΔΣ - ΔΩΔΕΚΑ (12) ΜΕΛΗ ΤΟ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ:
  1. ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ
  2. ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ (3) «ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ».
   • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ - ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
   • ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ - ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
   • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  3. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΜΕΛΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ (3) ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΑ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ.

Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ (3) ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΣ). ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ: ΔΥΟ (2) ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ, ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ, ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π.) Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΑ».

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ «ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ», ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΥΧΟΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ, ΠΟΥ Θ’ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ. ΌΠΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ», ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.